Polityka Prywatności

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich składania zamówień poprzez serwis : www.bt-wybrzeze.com.pl

Administrator danych osobowych

Administratorem Danych Osobowych w serwisie jest:

Biuro Podróży Wycieczki Świnoujście
ul. Słowackiego 23, 72-600 Świnoujście
e-mail: biuro@wycieczki.swinoujscie.pl
Tel: 601 586 613
NIP: 8551431102

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

  •  poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
  • poprzez gromadzenie plików “cookies”

Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.

Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego.

Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis www.bt-wybrzeze.com.pl . Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

Kontakt poprzez formularz kontaktowy

Twoje dane będą przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na Twoje zapytanie poprzez formularz kontaktowy.

Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych jest uzasadniony interes administratora w celu udzielenia odpowiedzi (art. 6 ust 1 lit f RODO).

Podanie Twoich danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu komunikacji.

Twoje dane osobowe będą przetwarzane nie dłużej, niż przez czas konieczny do udzielenia odpowiedzi bądź przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń.

Pamiętaj! Przysługuje Ci prawo:

  • usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych
  • przenoszenia danych osobowych
  • żądania dostępu do swoich danych osobowych
  • sprostowania danych osobowych
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego

W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – KONTAKT.